Veel mensen hebben in huis gezelschap van één of meerdere katten. Volgens actuele cijfers zou het gaan om 3 miljoen katten die er al in Nederland leven en een baasje hebben. Voor je kat wil je natuurlijk alleen het allerbeste. Ondanks dat je er elke dag je uiterste best voor doet om het dier goed te verzorgen, kan het zomaar gebeuren dat je kat iets overkomt. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een bepaalde aandoening of ziekte. De kat kan ook het slachtoffer worden van een ongeluk, zoals een aanrijding op straat. Allemaal zaken waar je ongetwijfeld niet aan wilt denken, maar wel de realiteit kunnen zijn. Ga je voor zekerheid, dan is een kattenverzekering online afsluiten een goed idee.

Dit valt er binnen het pakket van de kattenverzekering

Het houden van een huisdier kan behoorlijk in de papieren lopen indien er sprake is van een onverwachte situatie. Een ritje naar de dierenarts kan al gemakkelijk enkele honderden euro’s kosten, laat staan wat een operatie en/of medicijngebruik kost. Om die reden biedt bijvoorbeeld Univé de kattenverzekering aan. Hiermee krijg je de garantie dat in het geval van medisch noodzakelijke kosten 80% van de totale rekening vergoed wordt. Tenminste, onder voorwaarden. Dit geldt voor consulten bij de dierenarts, onderzoeken, behandelingen, medicatie, operaties en eventueel het laten inslapen van je kat. Jij bepaalt het te verzekeren bedrag, met € 2.500 of € 5.000. Belangrijk om te weten is dat er altijd een eigen bijdrage van 20% geldt per declaratie.

Deze aanvullende dekkingen zijn optioneel

Naast de basis-kattenverzekering kun je er optioneel voor kiezen om ook één of meerdere aanvullende dekkingen af te sluiten. Denk aan Gebitszorg, het pakket dat uitkomst biedt voor noodzakelijke tandbehandeling(en). Tot een bedrag van €500 op jaarbasis wordt er vergoed vanuit deze verzekering. Trek je er af en toe of regelmatig op uit met je kat, ook voor een uitstapje naar het buitenland? Dan kan het de moeite waard zijn om eens te kijken naar de reizen-dekking van deze zelfde verzekeraar. Hiermee is je kat ook over de landsgrenzen verzekerd, tot €1.000 per jaar. Verwacht je fysiotherapie nodig te hebben voor je huisdier, dan is tot slot de aanvullende dekking Beweegzorg een mogelijkheid. Voor geen van alle bovengenoemde verzekeringen is overigens sprake van een eigen risico – dat scheelt.

Direct online premie berekenen van huisdierenverzekering

Univé heeft het makkelijk gemaakt om vrijblijvend de premie online te berekenen van de huisdierenverzekering. Hiervoor staat de online-tool voor je klaar op de website. Hier geef je eerst aan welk huisdier je verzekeren wilt (hond/kat), wat de geboortedatum van het dier is, welk ras het betreft en tot slot wat het geslacht is. Je krijgt hierna direct een overzicht van de kosten van de basisverzekering, opgesplitst in ongevallen en ziektes en aandoeningen. Wil je ook graag een aanvullende verzekering, dan zijn ook daarvan de eventuele kosten overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Kies je voor het meest uitgebreide pakket, dan bedraagt de maandpremie hooguit enkele tientjes.