Op een gegeven moment in het leven zal iedereen moeten gaan werken. Als je nog jong bent, begin je natuurlijk niet met een fulltimebaan. Je begint met een bijbaan. Ben jij op zoek naar een leuke bijbaan, maar weet je niet waar de zoektocht moet beginnen? Dan is er goed nieuws. Hieronder zijn vijf voorbeelden van een leuke bijbaan te vinden. Lees dus snel verder! 

 

Werken bij de bioscoop

 

Houd jij van films? Dan is een bijbaan bij de bioscoop misschien wat voor jou. Binnen een bioscoop kan je verschillende taken gaan uitvoeren. Wil jij graag mensen ontvangen die binnenkomen en de kaartjes controleren? Dan is dat vast en zeker mogelijk. Wil jij juist popcorn gaan scheppen voor alle bezoekers? Dan kan je proberen om dat te gaan doen. 

 

Werken als tekstschrijver

 

Heb jij een echte passie voor schrijven en wil je daar iets mee doen? Dan kan je misschien aan de slag gaan als een tekstschrijver. Tegenwoordig zijn veel bedrijven op zoek naar freelance tekstschrijvers. Als tekstschrijver schrijf je vaak allerlei verschillende artikelen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de Nederlandse taal foutloos beheerst, want het is niet de bedoeling dat er veel fouten staan in de artikelen. 

 

Werken als oppas 

 

Vind jij het leuk om te werken met kinderen? Dan kan je ervoor kiezen om te werken als een oppas. Je kan uiteraard een oppas worden die na school op de kinderen let, maar je kan ook als vakantie oppas aan de slag gaan. Dit betekent dat je meegaat op vakantie en dat alles wordt vergoed. Het enige wat jij nog hoeft te doen is, is op de kinderen letten. Heb je interesse? Zoek dan eens naar ‘oppas gezocht in Amsterdam’ en dan kan je vast wel iemand vinden. 

 

Werken op een festival

 

Ben jij elk jaar te vinden op verschillende festivals? Dan kan je misschien dat combineren met een bijbaan. Veel mensen kiezen ervoor om te gaan werken op een festival. Het voordeel hiervan is dat je geld aan het verdienen bent en ondertussen kan genieten van de muziek. Om aan de slag te kunnen gaan op een festival is het handig om online even te zoeken naar mogelijke banen. 

 

Werken als bijlesdocent 

 

Ben jij altijd goed geweest in bepaalde vakken op school? Dan kan je jouw expertise gaan gebruiken om andere mensen bij te scholen. Dit kan je doen als je op de middelbare school zit, maar natuurlijk ook als je op een hogeschool of universiteit zit. Meestal kunnen scholen wel helpen met koppelen van mensen die hulp nodig hebben met het vak. Op die manier kan jij iemand helpen en ondertussen geld verdienen.